Oamenii considera ca a fi antreprenor este o optiune mai usoara atunci cand vine vorba de a castiga bani rapid. Dar, in realitate, a fi antreprenor nu este o sarcina usoara. Si cu siguranta nu este cea mai rapida modalitate de a castiga multi bani. Calatoria catre unul dintre cei mai bogati antreprenori din lume este una lunga. Oricine poate fi antreprenor. Dar pentru a deveni un om de succes este nevoie de disciplina puternica, consecventa si ani de munca grea.
Dar, in ciuda riscurilor mari din lumea start-up-urilor, multi ies invingatori ca antreprenori bogati. Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume astazi. Si nu a fost o calatorie usoara pentru el, nici de la inceput. Citeste in continuare si afla care sunt cei mai bogati antreprenori din lume si inspira-te de la curajul si munca depusa de ei.
Antreprenori de succes
Nu este nimic mai bun decat sa fii inspirat de antreprenori care au ajuns deja la succes. Mai jos sunt cei mai bogati oameni din lume. Si da, toti sunt antreprenori. Poveste acestora iti vor oferi toata inspiratia pe care o cauti. Vezi mai jos care sunt cei mai bogati antreprenori din lume si povestea acestora.
Jeff Bezos
Jeff Bezos, fondator si CEO al giganticei platforme de comert electronic, Amazon este pe locul 1 in topul celor mai bogati oameni din lume. Jeff si-a initiat afacerea de comert electronic online prin vanzarea de CD-uri. A introdus incet carti pe platforma. Mai tarziu, cand popularitatea platformei a crescut, s-au adaugat si alte produse. Astfel a inceput mostenirea Amazon.com. care are in prezent peste 200 de milioane de utilizatori.
Bill Gates
Bill Gates este al doilea pe lista, dupa Bezos. Acesta a construit Microsoft Corporation cu 250 de milioane de utilizatori activi. Procesul de a ajunge in varf nu a fost un carusel nici pentru el. Pe langa faptul ca este al doilea cel mai bogat om din lume astazi, el este inca un dezvoltator de software foarte competent, un autor, un inovator si un filantrop.
Elon Musk
Elon Musk s-a nascut in Africa de Sud si a urmat o universitate in Canada inainte de a se transfera la Universitatea din Pennsylvania, unde a obtinut diplome de licenta in fizica si economie. La doua zile dupa ce s-a inscris la un program de absolvent de fizica la Universitatea Stanford, Musk a amanat participarea pentru a lansa Zip2, unul dintre cele mai vechi servicii de navigatie online. In aprilie 2022, Musk a inceput o campanie de privatizare a Twitter, care a culminat cu o achizitie de 44 de miliarde de dolari.
Bernard Arnault
Bernard Arnault este presedintele si CEO-ul LVMH, cea mai mare companie de produse de lux din lume. LVMH detine marci precum Louis Vuitton, Hennessey, Marc Jacobs si Sephora. Inginer de formare, Arnault si-a aratat mai intai perspicacitatea pentru afaceri in timp ce lucra pentru firma de constructii a tatalui sau, Ferret-Savinel, preluand conducerea companiei in 1971. Arnault a ramas presedintele lui Ferinel inca sase ani, pana cand a achizitionat si reorganizat producatorul de bunuri de lux Financiere Agache in 1984, vanzand in cele din urma toate participatiile sale, altele decat Christian Dior si Le Bon Marche.
Warren Buffett

Cel mai faimos investitor cu valoare de viata, Warren Buffett si-a depus prima declaratie fiscala in 1944, la varsta de 14 ani, declarand castigurile din traseul de hartie din copilarie. El a cumparat pentru prima data actiuni la o companie de textile numita Berkshire Hathaway in 1962, devenind actionarul majoritar pana in 1965. A extins compania la asigurari si alte investitii in 1967. Acum, Berkshire Hathaway este o companie cu capitalizare de piata de 705 miliarde de dolari, cu o singura capitalizare de piata actiuni tranzactionate la peste 481.000 USD incepand cu 5 mai 2022.
Larry Page

La fel ca cativa miliardari din domeniul tehnologiei de pe aceasta lista, Larry Page s-a pornit pe calea catre faima si avere intr-o camera de camin de facultate. In timp ce studia la Universitatea Stanford in 1995, Page si prietenul sau Sergey Brin au venit cu ideea de a imbunatati extragerea datelor de pe internet. Google este motorul de cautare dominant pe internet, reprezentand mai mult de 92% din solicitarile de cautare globale. In 2006, compania a achizitionat YouTube, platforma de top pentru videoclipurile trimise de utilizatori.
Serghei Brin

Sergey Brin s-a nascut la Moscova, Rusia, mutandu-se in SUA impreuna cu familia, la varsta de 6 ani, in 1979. Dupa ce a co-fondat Google impreuna cu Larry Page in 1998, Brin a devenit presedintele tehnologiei Google cand Eric Schmidt a preluat functia de CEO. in 2001. A detinut acelasi post la holdingul Alphabet dupa ce a fost infiintat in 2015, renuntand in 2019, cand Sundar Pichai a preluat functia de CEO. Pe langa motorul sau dominant de cautare pe internet, Google ofera o suita de instrumente si servicii online cunoscute sub numele de Google Workspace, care include Gmail, Google Drive, Google Calendar, Google Meet, Google Chat, Google Docs, Google Sheets, Google Slides si multe altele.
Steve Ballmer

Steve Ballmer s-a alaturat Microsoft in 1980, dupa ce Bill Gates l-a convins sa renunte la programul de MBA al Universitatii Stanford. A fost al 30-lea angajat al Microsoft. Ballmer l-a urmat lui Gates ca CEO Microsoft in 2000. El a detinut aceasta functie pana cand a demisionat in 2014. Ballmer a supravegheat achizitia de catre Microsoft in 2011 a Skype pentru 8,5 miliarde de dolari. Ballmer detine aproximativ 4% din Microsoft, facandu-l cel mai mare actionar individual al gigantului software. In 2014, la scurt timp dupa ce a demisionat din functia de CEO Microsoft, Ballmer a achizitionat echipa de baschet Los Angeles Clippers pentru 2 miliarde de dolari.
Mukesh Ambani

Mukesh Ambani s-a nascut in Yemenul controlat de britanici, fiul unui functionar al unei companii comerciale. In anul urmator, tatal sau, Dhirubhai Ambani, s-a mutat inapoi in India, s-a stabilit cu familia intr-un apartament cu doua camere din Mumbai si a inceput o afacere de comert cu mirodenii. Dhirubhai Ambani si-a deschis prima fabrica de textile in 1966; compania sa, Reliance Industries, a fost listata la Bursa de Valori din Mumbai in 1977 si de atunci a dobandit un numar mare si loial de actionari.
Mark Zuckerberg

Mark Elliot Zuckerberg este un antreprenor si filantrop american in tehnologie care a studiat la Universitatea Harvard. El este unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta in acest moment, cu o avere neta estimata la peste 80 de miliarde de dolari. Facebook este, fara indoiala, platforma de socializare numarul 1 folosita de toata lumea, de la studenti la specialisti in marketing la lideri din intreaga lume.
Steve Jobs

Steve Jobs a fost presedintele, CEO-ul si co-fondatorul Apple Inc, care valoreaza acum peste 2 trilioane de dolari si este, de asemenea, considerat unul dintre cei patru mari ai tehnologiei impreuna cu Amazon, Google si Facebook. Steve Jobs a fost, de asemenea, presedintele si actionarul majoritar al Pixar, care este un studio american de film de animatie pe computer fondat in 1986.
Jack Dorsey

Jack Patrick Dorsey este un antreprenor american care este co-fondator si CEO al Twitter, cu o avere neta de peste 12 miliarde de dolari. El este, de asemenea, fondatorul si CEO-ul Square, care este o companie de plati financiare care este folosita de milioane de oameni pentru a-si porni, conduce si dezvolta afacerile. Twitter este extrem de usor de utilizat. Jack stia ce isi doreste lumea cu adevarat, deoarece toata lumea are o atentie mai mica, asa ca a creat o retea de microblogging numita Twitter, unde utilizatorii pot interactiona cu altii folosind ,,Tweets”.
Jack Ma

Jack Ma este unul dintre cei mai bogati antreprenori din lume, cu o avere neta de peste 50 de miliarde de dolari. Jack Ma a fondat Alibaba in 1999, care este cea mai mare companie de comert electronic din China, care vinde produse in valoare de miliarde de dolari in fiecare luna. Acum, el valoreaza mai mult de 50 de miliarde de dolari. Ce poti invata din povestea lui? Obisnuieste-te cu esecul. Nu renunta cand cineva te respinge. Concentreaza-te pe viziunea ta.
Adam D’Angelo

Adam D’Angelo este co-fondatorul si CEO-ul platformei de intrebari si raspunsuri nr. 1 din lume, Quora, pe care a co-fondat-o impreuna cu Charlie Cheever in 2009. Adam D’Angelo este un antreprenor american de internet si cunoscut ca CEO al Quora. Inainte de a fonda Quora, si-a inceput cariera la Facebook, unde a ocupat functia de CTO (Chief Technology Officer) al Facebook. Yahoo Answers nu avea reguli, iar oamenii obisnuiau sa posteze informatii neimportante. Atunci Adam a decis sa-si lanseze propriul startup numit Quora si sa faca reguli stricte si sa ofere o platforma mai buna in care oamenii pot pune intrebari si pot obtine raspunsuri utile.
Nithin Kamath

Nitin Kamath este un antreprenor indian, agent de bursa si co-fondator al companiei de brokeraj cu reduceri numita Zerodha. Nithin Kamath este cel mai bun antreprenor din India. El a fondat Zerodha in 2010, care este cea mai importanta companie de brokeraj cu discount din India, care este folosita de peste 4 milioane de clienti. Nithin a fost numit unul dintre ,,Top 10 oameni de afaceri de care trebuie sa fii atenti in 2016 in India” de catre The Economic Times pentru bootstrapping si extinderea intermediarii cu discount in India.
Ratan Tata

Ratan Naval Tata este un industrias indian, filantrop si fost presedinte al Tata Sons. De asemenea, a primit premiul Padma Bhushan, Indianul CNN-IBN al anului in afaceri, Padma Vibhushan si multe altele. Ratan Tata este unul dintre cei mai respectati si de succes antreprenori din India. Si-a terminat studiile la Universitatea Cornell si s-a intors in India pentru a se alatura grupului Tata in 1961. In anul 1991, a devenit presedintele Grupului Tata, care opereaza acum in aproape toate tarile.
Calitatile unui antreprenor de succes

Deci, vrei sa fii un antreprenor de succes? Avem pentru tine cateva calitati foarte importante care iti pot permite sa ajungi acolo mai repede. Daca ai calitatile mai jos mentionate, este doar o chestiune de cativa ani pana vei deveni unul dintre cei mai bogati antreprenori din lume.
Pasionat
Antreprenorii sunt pasionati de munca lor. Pasiunea este forta motrice care duce la succes. Fie ca este vorba despre academice, afaceri sau orice alta profesie. Pasiunea adauga sens muncii in care esti implicat. Daca iti lipseste pasiunea in munca ta, nu faci ceea ce vrei sa faci. Prin urmare, pasiunea este cea care impinge pe cineva sa realizeze imposibilul.
Disciplinat
Aceasta este o trasatura comuna printre cei mai bogati antreprenori din lume. Sunt mai disciplinati si mai increzatori decat majoritatea oamenilor din jurul lor. Se tin de rutina lor fara sa se piarda. Mai mult, lucreaza la obiectivele lor zilnice cu incredere si perseverenta. Ei nu omit sau nu amana problemele legate de munca si se ocupa de ele in cele mai disciplinate moduri.
Bun comunicator
Multi dintre antreprenori sunt cunoscuti ca au abilitati excelente de comunicare. Sunt oratori exceptionali care ii ajuta sa convinga clientii. De asemenea, ajuta la crearea unui mediu de lucru inspirational pentru colegi. Prin urmare, cresterea vanzarilor si a productivitatii.
Competitiv si creativ
Toti cei mai bogati antreprenori din lume sunt competitivi si creativi. Ei nu asteapta ca cineva sa treaca inaintea multimii. Concurenta ofera o lovitura in relatiile lor. Prin urmare, concurenta amestecata cu creativitatea este o combinatie fabuloasa pentru antreprenori.