De la Bitcoin si Ethereum la Dogecoin si Tether, exista mii de criptomonede diferite, ceea ce poate fi coplesitor atunci cand incepi prima data in lumea criptomonedelor. Pentru a te ajuta sa te orientezi, acestea sunt primele 17 criptomonede pe baza capitalizarii lor de piata sau a valorii totale a tuturor monedelor aflate in circulatie in prezent.

Incepatorii care au dificultati in a gasi cea mai buna criptomoneda in care sa investeasca astazi, nu-ti fie teama! Cu totii am fost in aceasta situatie, asa ca nu-ti face griji! Intelegem cat de confuz este atunci cand cautam noi investitii in criptomonede. Si de aceea suntem aici sa te ajutam! Vezi mai jos lista cu cele mai bune criptomonede in care sa investesti fara frica.

Crypto

O criptomoneda (sau ,,cripto”) este un activ digital care poate circula fara a fi nevoie de o autoritate monetara centrala, cum ar fi un guvern sau o banca. In schimb, criptomonedele sunt create folosind tehnici criptografice care permit oamenilor sa le cumpere, sa le vanda sau sa le tranzactioneze in siguranta.

Bitcoin si majoritatea celorlalte criptomonede sunt sustinute de o tehnologie cunoscuta sub denumirea de blockchain, care mentine o inregistrare rezistenta la manipulare a tranzactiilor si tine evidenta cui detine si ce anume. Crearea blockchain-urilor a abordat o problema cu care se confrunta eforturile anterioare de a crea monede pur digitale: impiedicarea oamenilor sa faca copii ale proprietatilor lor si incercarea de a le cheltui de doua ori.

Cele mai bune criptomonede

Criptomonedele iti permit sa cumperi bunuri si servicii sau le poti tranzactiona pentru profit. Iata mai multe despre ce este criptomoneda, cum sa o cumperi si cum sa te protejezi. Am selectat 17 criptomonede pe care le consideram ca au tehnologia, progresul in adoptare, executia si priceperea in marketingul produsului pentru a indeplini promisiunea blockchain-ului ca perturbator si dezintermediator.

Lucky Block

Lucky Block este o noua platforma de jocuri cripto care isi propune sa revolutioneze industria globala de 330 de miliarde de dolari in jurul jocurilor de noroc, rezolvand, printre altele, lipsa de transparenta si incredere in produsele actuale de loterie. Lucky Block planuieste sa reuseasca sa rupa stapanirea operatorilor de loterie centralizate prin aplicarea puterii retelelor descentralizate ,,Web 3.0″. Lucky Block a fost numit una dintre cele mai bune criptomonede noi care au explodat in 2022.

Bitcoin

Bitcaoin este, in general, cea mai buna criptomoneda de cumparat ca incepator. Te-ai intrebat daca poti cumpara Bitcoin in ciuda pretului sau scump? Daca abia incepi in spatiul cripto-activelor pentru prima data – Bitcoin ar putea fi cea mai subevaluata criptomoneda de cumparat astazi. Acest lucru se datoreaza faptului ca cripto-ul lider este mult mai putin volatil. La urma urmei, BTC este cel mai mare activ cripto in ceea ce priveste capitalizarea bursiera.

Ethereum

Ethereum este alegerea de facto a celor mai bune cripto-uri de investit in 2022. Majoritatea proiectelor de criptomonede analizate in acest articol sunt construite pe baza blockchain-ului Ethereum. De fapt, acesta pare sa fie cazul cu aproape majoritatea monedelor meme si proiectelor metaverse pe care le-am intalnit astazi – asa ca este de la sine inteles ca Ethereum ar trebui sa fie luat in considerare daca doresti sa investesti pe piata cripto.

Dogecoin

Dogecoin este cea mai bine subevaluata cripto pentru a investi in 2022 pentru un potential de crestere. Dogecoin a fost una dintre cele mai populare criptomondede cumparate anul trecut. La urma urmei, Elon Musk a scris adesea pe Twitter despre asta intr-un mod pozitiv, ceea ce a ajutat moneda meme sa obtina profituri uriase. Pentru a explica mai multe, la inceputul anului 2021, Dogecoin se tranzactiona la doar 0,002 USD.

Tether

Spre deosebire de alte forme de criptomoneda, Tether este o moneda stabila, ceea ce inseamna ca este sustinuta de monede fiat precum dolarii americani si euro si pastreaza ipotetic o valoare egala cu una dintre aceste denominatiuni. In teorie, aceasta inseamna ca valoarea Tether ar trebui sa fie mai consistenta decat alte criptomonede si este favorizata de investitorii care se feresc de volatilitatea extrema a altor monede.

Cardano

Ceva mai tarziu in scena cripto, Cardano este remarcabil pentru acceptarea timpurie a validarii probei de miza. Aceasta metoda accelereaza timpul de tranzactie si scade consumul de energie si impactul asupra mediului prin eliminarea aspectului competitiv, de rezolvare a problemelor, al verificarii tranzactiilor prezent in platforme precum Bitcoin. Cardano functioneaza, de asemenea, ca Ethereum pentru a permite contracte inteligente si aplicatii descentralizate, care sunt alimentate de ADA, moneda sa nativa.

Solana

Dezvoltat pentru a ajuta la utilizarea finantelor descentralizate (DeFi), a aplicatiilor descentralizate (DApps) si a contractelor inteligente, Solana ruleaza pe un mecanism hibrid unic de dovada a mizei si dovada a istoriei care o ajuta sa proceseze tranzactiile rapid si in siguranta. SOL, simbolul nativ al Solanei, alimenteaza platforma. Cand a fost lansat in 2020, pretul SOL a inceput de la 0,77 USD. Pana la jumatatea lui mai 2022, pretul sau era de aproximativ 48,70 USD, un castig de peste 6.200%.

Litecoin

Litecoin lansat in 2011, a fost printre primele criptomonede care au urmat pe urmele Bitcoin si a fost adesea denumit ,,argint fata de aurul Bitcoin”. A fost creat de Charlie Lee, absolvent al MIT si fost inginer Google. Litecoin se bazeaza pe o retea globala de plati open-source care nu este controlata de nicio autoritate centrala si foloseste scrypt ca PoW, care poate fi decodat cu ajutorul unitatilor centrale de procesare (CPU) de calitate pentru consumatori. Desi Litecoin este ca Bitcoin in multe privinte, are o rata mai rapida de generare a blocurilor si, astfel, ofera un timp de confirmare a tranzactiei mai rapid.

Stellar

Stellar (XLM) este o retea blockchain deschisa conceputa pentru a oferi solutii de intreprindere prin conectarea institutiilor financiare in scopul tranzactiilor mari. Tranzactiile uriase intre banci si firme de investitii – de obicei dureaza cateva zile, implica un numar de intermediari si costa o suma buna de bani – pot fi acum efectuate aproape instantaneu fara intermediari si costa putin sau nimic pentru cei care efectueaza tranzactia.

Monero

Monero XMR este o moneda sigura, privata si imposibil de urmarit. Aceasta criptomoneda cu sursa deschisa a fost lansata in aprilie 2014 si a suscitat in curand un mare interes in randul comunitatii criptografiei si al entuziastilor acesteia. Dezvoltarea acestei criptomonede se bazeaza in totalitate pe donatii si este condusa de comunitate. Monero s-a lansat cu un accent puternic pe descentralizare si scalabilitate si permite o confidentialitate completa, folosind o tehnica speciala numita ,,semnaturi inel”.

ApeCoin

ApeCoin este o alta criptomoneda de bun simt de cumparat si investit in 2022. ApeCoin este una dintre cele mai populare si ieftine monede cripto de pe piata astazi. Noile criptomonede care atrag tind sa depaseasca piata. ApeCoin este simbolul de guvernare pentru Ape DAO, care administreaza linia moderna de NFT Bored Ape Yacht Club. ApeCoin este una dintre cele mai performante monede cripto de cumparat astazi si pare sa castige avant. Expresia este acum condusa de zvonuri conform carora Bored Ape Yacht Club va lansa un Metaverse, iar ApeCoin va fi folosit ca moneda de tranzactie.

XRP

Adoptia institutionala a lui Ripple ar creste enorm odata ce procesul SEC va fi solutionat, facand XRP unul dintre primele 10 cripto-uri de investit in 2022. Ripple este o platforma globala de remitente care lucreaza in principal cu institutii financiare mari, pentru a le ajuta sa lucreze impreuna mai eficient, fara a fi nevoie de banci. In 2021, Ripple a inceput sa ajute bancile centrale sa creeze registre private bazate pe registrul lui Ripple, dupa cum a raportat Jamie Crawley de la Coindesk. Aceste registre private vor fi apoi utilizate pentru CBDC (Monede digitale ale Bancii Centrale).

Terra

Un alt proiect din lista noastra cu primele 15 criptomonede de investit este Terra. Terra este probabil o moneda despre care ai auzit foarte putin, pana acum. Intentioneaza sa creeze o retea de monede stabile pentru a crea o economie digitala mai stabila, lucru care ii lipseste profund pietei cripto in acest moment. Astazi, Terra este cea mai mare platforma dual-token. Aceasta inseamna ca este o platforma cu doua jetoane principale care functioneaza separat unul de celalalt pe acelasi blockchain – LUNA si Terra USD (TUSD).

Binance Coin

In prezent, a treia cea mai mare cripta dupa capitalizarea pietei, BNB a avut un 2021 exceptional si nu este deloc surprinzator cand te uiti la toate partile diferite ale pietei cripto in care a investit Binance. In primul rand, Binance Coin isi obtine o mare parte din valoare prin functionarea ca simbol de reducere la Binance Exchange; comerciantii pot obtine o reducere la taxele de tranzactionare atunci cand folosesc jetonul. Toate acestea sunt bune dar ceea ce a facut cu adevarat BNB sa iasa in evidenta in 2021 este Binance Smart Chain (BSC). Un nou lant lansat de Binance la sfarsitul anului 2020 pentru contractele inteligente care foloseste si BNB ca combustibil.

Uniswap

Una dintre cele mai importante cripto-uri de luat in considerare acum este Uniswap. Uniswap este un rege DeFi – este un schimb descentralizat (DEX) pe deasupra lui Ethereum, care leaga cumparatorii si vanzatorii direct intre ei pentru o varietate de active digitale. Unul dintre cele mai bune motive pentru a investi intr-o criptomoneda este atunci cand aduce imbunatatiri care probabil ii vor afecta capacitatea de utilizare si vor accelera adoptarea. Cea mai recenta schimbare majora a Uniswap vine sub forma lansarii Optimism, care este in dezvoltare de doi ani. Unele dintre beneficii includ posibilitatea de a plati taxe de gaz in orice simbol, scalare si tranzactii aproape instantanee si ieftine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here