Investitorii au suportat o multime de incertitudini ale pietei in 2022 pana acum. Piata se confrunta astazi cu mai multe riscuri, inclusiv inflatia, cresterea ratelor dobanzilor si riscul geopolitic. Atat pietele de actiuni, cat si cele de obligatiuni sufera pierderi. In perioadele nesigure, investitorii pot dori sa detina companii care ofera un anumit sentiment de certitudine in ceea ce priveste fluxurile de numerar si elementele fundamentale ale companiei.

Dar cele mai bune firme nu au intotdeauna cele mai bune actiuni pe care le poti cumpara la un moment dat. Cat de mult plateste un investitor pentru a detine o companie este de asemenea important. Asadar, aici ne concentram pe cele mai bune 18 companii cu cele mai bune preturi ale actiunilor astazi. Vezi mai jos cele 18 companii in care iti poti investi banii fara griji.

Investitii

Walt Disney

Daca a existat vreodata o companie care si-a dovedit capacitatea de a se adapta in graba, aceasta ar fi Walt Disney. Pandemia ar fi putut fi cu usurinta distrugerea Disney. Parcurile sale tematice au fost inchise sau au avut o capacitate limitata de luni de zile. Afacerea sa cinematografica s-a micsorat. Si chiar si afacerea sa de programare sportiva ESPN a fost anulata sau restransa timp de luni de zile. Disney+ a fost un succes instantaneu si a trecut de asteptari, crescand actiunile in 2020. Cu toate acestea, actiunile DIS au cazut la pamant in 2022 si au scazut cu aproximativ 44% fata de maximele lor de 52 de saptamani.

PayPal Holdings, Inc.

PayPal este o companie multinationala de tehnologie financiara care ofera comerciantilor si clientilor acces la o platforma de plati digitale la scara globala. In cea mai simpla forma, PayPal serveste ca o alternativa electronica la tranzactiile traditionale in numerar. Cu ambele picioare bine fixate atat in spatiul tehnologic, cat si in cel financiar, PayPal este ceea ce este cunoscut ca o companie fintech. De fapt, PayPal a ajutat la inventarea termenului ,,fintech” si ramane lider in industrie. PayPal a adunat peste 325 de milioane de detinatori de conturi activi pe 200 de piete diferite de pe glob. Cu toate acestea, este important de retinut ca PayPal nu a facut IPO ca propria companie publica pana in 2015, cand a iesit din eBay.

Netflix, Inc.

La suprafata, Netflix este o companie de divertisment si productie care a devenit sinonima cu divertisment acasa din intreaga lume. Totusi, sub suprafata, Netflix este creditat ca a transformat ecuatia invechita a media fizica in imperiul streamingului pe care il cunoastem astazi. Cu aproape 222 de milioane de abonati, Netflix s-a bucurat de un succes enorm in cele peste doua decenii de functionare. De cand a devenit publica in 2002, Netflix a fost unul dintre cele mai bune actiuni in care sa investesti pe Wall Street. In al patrulea trimestru al anului trecut, efectele produse de pandemie au permis Netflix sa atinga un maxim istoric de 700,99 USD.

Airbnb, Inc.

Airbnb, impreuna cu filialele sale, detine si opereaza o piata online special conceputa pentru a facilita cazarea si experientele. Airbnb este o platforma digitala care permite oricarei persoane cu un spatiu de locuit sa isi inchirieze locuintele. Ulterior, Airbnb conecteaza aceste ,,gazde” cu oaspetii care cauta un loc de cazare. Pe masura ce din ce in ce mai multi oameni calatoresc confortabil si economia continua sa se redeschida, Airbnb ar trebui sa inregistreze un aflux de profit. In plus, prognozele sugereaza ca Airbnb va continua sa detina o cota de piata mai mare din intreaga industrie a calatoriilor si a agrementului.

Amazon

Pandemia de coronavirus este un lucru oribil. Peste 355 de milioane de oameni din intreaga lume s-au imbolnavit, peste 5,6 milioane de oameni si-au pierdut viata. Nu se poate minimiza gravitatea acestei boli. Cu toate acestea, chiar si cel mai intunecat nor are o captuseala de argint. Companiile de retail online au devenit principalii beneficiari ai crizei. Luni de zile, consumatorilor li s-a spus sa stea acasa, parasind doar limitele caselor in cautarea unor nevoi absolute. Din iunie 2020, pretul actiunilor companiei a urcat de la aproximativ 2.545 USD per actiune la aproape 2.800 USD per actiune, pretul sau atinzand un varf la peste 3.700 USD per actiune in iulie 2021. Cu acest tip de crestere, pionierul comertului electronic nu a devenit doar una dintre cele mai mari companii din lume, dar una dintre actiunile cu cea mai puternica crestere de pe piata.

Apple

Ramanand pe tendinta tehnologica, Apple este urmatorul pe lista. Cu o capitalizare de piata de peste 2,6 trilioane de dolari, gigantul tehnologic este una dintre cele mai mari companii din lume, cea mai mare companie listata pe Dow Jones Industrial Average si, la fel ca actiunile mentionate mai sus aceasta este compania cea mai faimoasa aleasa de investitori. Stocurile au avut un final puternic pana in 2021, dar castigurile s-au redus pe parcursul lunii ianuarie, reducand stocul la ceea ce multi cred ca este o reducere.

NVIDIA

NVIDIA nu este neaparat un nume cunoscut – adica, cu exceptia cazului in care iti place tehnologia. Cu toate acestea, daca nu utilizezi deloc tehnologia, exista sanse mari sa fii un utilizator final al produselor ale companiei. Compania este inventatorul Graphics Processing Unit, sau GPU, un cip de computer care a fost conceput pentru a extinde capacitatile computerelor si consolelor de jocuri pentru a oferi grafica imbunatatita pentru utilizatorul final. Pe masura ce inovatia tehnologica continua, GPU-urile devin din ce in ce mai importante. De-a lungul anilor, compania a demonstrat ca, printr-o inovatie continua, cipurile sale sunt probabil sa ramana in fruntea concurentei.

Cola

Putine companii de pe piata consumatorului de baza se pot egala cu Coca-Cola cand vine vorba de produse, istoricul cresterii dividendelor si optimismul din partea analistilor de pe Wall Street. Perspectivele companiei Coca-Cola sunt si ele stralucitoare, spun analistii. Este un stoc beta neobisnuit de scazut, pentru un singur lucru, si care a fost de mare ajutor in acest an. Actiunile KO au castigat mai mult de 11% pana in prezent pana pe 17 mai, invingand piata mai larga cu mai mult de 25 de puncte procentuale.

Medtronic

Medtronic este un alt titlu de asistenta medicala cu volatilitate scazuta, cu o lunga istorie de crestere a dividendelor, despre care analistii spun ca ramane pregatit pentru randamente si mai mari de piata. Actiunile unuia dintre cei mai mari producatori de dispozitive medicale din lume au castigat aproape 3% pentru anul pana in prezent pana pe 17 mai, perioada in care S&P 500 a scazut cu peste 14%. Chiar si mai bine, cu un pret mediu tinta de 123,18 USD, Street ofera MDT-ului un avantaj implicit de 17% in urmatoarele 12 luni sau cam asa ceva.

Microsoft

In 2019, Microsoft a devenit a treia companie care a atins o capitalizare de piata de peste 1 trilion de dolari. Cofondatorul Bill Gates este printre cei mai bogati oameni din lume. Sub conducerea directorului executiv Satya Nadella, care fusese responsabil de infrastructura cloud si afacerile de servicii ale companiei, Microsoft a devenit mai putin dependenta de suita sa de software Office si de sistemul de operare Windows pentru venituri. Microsoft a platit, de asemenea, un dividend trimestrial incepand cu al patrulea trimestru al anului fiscal 2004. In anul fiscal 2021, a platit un dividend trimestrial de 56 de centi pe actiune.

McDonald’s

McDonald’s este de departe cel mai mare lant de fast-food din intreaga lume dupa vanzari, aproximativ de doua ori fata de cel mai apropiat rival al sau, Starbucks. A fost marca de restaurante fast-food cu cea mai mare valoare din lume in 2021, cu o valoare a marcii de 154,9 miliarde de dolari. McDonald’s si-a majrit platile totale de dividende in fiecare an incepand cu 1977. In 2021, dividendul sau anual s-a ridicat la 5,25 USD, in crestere de la 5,04 USD in 2020.

Shopify

Shopify a devenit sinonim cu platformele de comert electronic online la scara globala. Dupa cum sugereaza si numele, Shopify ofera comerciantilor online de toate dimensiunile si experienta sa isi construiasca o prezenta online sau ,,Shopify” propriile site-uri web. Compania este specializata in construirea de vitrine, centre de livrare, servicii de plata si expediere. Cu ajutorul Shopify, orice companie poate concura cu o prezenta online legitima pe piata de astazi, mereu competitiva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here