Intentionezi sa cumperi criptomonede in 2022? Doresti sa ramai la curent cu tendintele si actualizarile cripto? Daca ti se pare dificil sa investesti in criptomonede, nu-ti fie frica! Gasirea celor mai bune investitii in criptomonede poate fi confuza, asa ca ar trebui sa citesti in continuare pentru a afla mai multe.

Criptomoneda este ban digital care este gestionat de un sistem central, cum ar fi un guvern. In schimb, se bazeaza pe tehnologia blockchain, Bitcoin fiind cel mai popular. Pe masura ce banii digitali continua sa castige teren pe Wall Street, tot mai multe optiuni devin disponibile. In prezent, pe piata exista peste 19.000 de criptomonede. Citeste mai jos si afla in ce criptomonede merita sa investesti.

Criptomonede pret

XRP

Pretul monedei este de 0,4017 USD. XRP este o criptomoneda cu sursa deschisa care utilizeaza un registru deschis distribuit, numit XRP Ledger. A fost dezvoltat de Ripple, o companie de tip blockchain, care faciliteaza tranzactiile globale. Ripple spune ca XRP a fost creat pentru plati si poate deconta tranzactiile mai rapid, mai fiabil si la un cost mai mic decat este posibil prin infrastructura globala standard de plata.

Dogecoin

Pretul monedei este de 0,08186 USD. Dogecoin a aparut ca o gluma, dar a devenit destul de real pentru cei care au profitat de el. Moneda este cu siguranta ,,ieftina” la aproximativ 0,08 USD per moneda incepand cu 1 iunie, in special in comparatie cu cel mai mare nivel de 52 de saptamani de 0,4234 USD. Spre deosebire de multe alte criptomonede care servesc functii reale, dogecoin a fost creat ca o interpretare satirica a bitcoinului. Anul trecut, criptomoneda a crescut brusc pe baza hype-urilor de pe panourile de mesaje si a tweet-urilor lui Elon Musk. Acesta este acelasi tip de speculatie care a determinat GameStop sa creasca cu peste 400% intr-o singura saptamana in 2021.

LINK

Pretul monedei este 7,00 USD. Chainlink este un alt simbol Ethereum care alimenteaza reteaua de oracle descentralizata Chainlink. Aceasta retea este utilizata pentru a se conecta in siguranta la surse de date externe, API-uri si sisteme de plata. Chainlink se descrie ca permitand date din lumea reala si calcul in afara lantului pentru a extinde capacitatile contractelor inteligente, mentinand in acelasi timp avantajele tehnologiei blockchain, si anume garantiile sale de securitate si fiabilitate. Pretul lantului se misca in mod constant si este in prezent la 7,00 USD, in scadere cu aproape 80% de la an la an, dand investitorilor sansa de a cumpara ieftin.

Uniswap

Pretul monedei este de 5,30 USD. In calitate de jucator major in randul schimburilor descentralizate, Uniswap automatizeaza tranzactionarea jetoanelor financiare descentralizate intre detinatorii de monede, permitand oricui care detine monede sa creeze un fond de lichiditate pentru orice pereche de jetoane pe care o alege. Desi foarte volatil, Uniswap are avantajul de a fi fost un jucator timpuriu in spatiul de schimb descentralizat, a raportat US News. Recent, a depasit volumul de tranzactionare de 1 trilion de dolari, desi de la doar 3,9 milioane de adrese, ceea ce sugereaza ca exista mult spatiu pentru crestere.

Cardano

La mai putin de 1,00 USD, Cardano ramane o criptomoneda foarte ieftina – cu atat mai mult acum, pe fondul scaderii criptomonedei care l-a doborat pe Cardano de la maximul istoric de 3,10 USD in septembrie 2021. Potrivit Coinbase, Cardano este o platforma blockchain construita pe un protocol de consens de dovada a mizei numit Ouroboros, care poate valida tranzactiile fara costuri mari de energie. Dezvoltatorii sai spun ca Ouroboros permite descentralizarea retelei Cardano si ofera capacitatea de a scala in mod durabil la cerintele globale fara a compromite securitatea.

Poligon

Pretul monedei este de 0,6084 USD. Polygon este o aplicatie descentralizata construita pe reteaua Ethereum ca o modalitate de a extinde Ethereum intr-un sistem cu mai multe lanturi. Sprijinit de schimburile de criptomonede Coinbase si Binance, Polygon ar putea fi solutia de care dezvoltatorii au nevoie pentru a implementa aplicatii descentralizate mai rapid, mai eficient si mai putin costisitor, a remarcat Benzinga, numind MATIC cel mai promitator jeton ,,layer two” – adica unul construit pe un blockchain existent. Toate investitiile in criptomonede sunt foarte speculative, dar ar putea fi un semn bun ca MATIC a dat dovada de rezistenta in timpul vanzarii de la inceputul lunii decembrie 2021, crescand cu 21%, in timp ce alte criptomonede au scazut, a raportat US News. S-a corectat de atunci pe fondul concurentei in crestere, dar analistii spun ca Polygon este sustinut de o echipa puternica si o tehnologie de sunet, ceea ce face din MATIC un pariu bun pe termen lung.

Stellar

Pretul monedei este de 0,1382 USD. Stellar este propria sa retea de plata si foloseste lumeni stelari ca moneda pe acea retea. Desi reteaua poate fi folosita de oricine, a fost conceputa pentru a conecta institutiile financiare care fac tranzactii mari. In reteaua Stellar, aceste tipuri de tranzactii pot fi efectuate aproape instantaneu, cu costuri mici sau deloc, spre deosebire de retelele traditionale sau chiar concurente de tip blockchain. Pretul lumenilor stelari a fost extrem de volatil in ultimul an, dar analistii din industrie se asteapta ca preturile XLM sa inregistreze castiguri semnificative in 2022.

Criptomonede romanesti

Elrond

Elrond (EGLD), o criptomoneda cu crestere rapida, care deserveste blockchain-ul cu acelasi nume, a atins o capitalizare de piata de peste 5,5 miliarde USD, dupa ce pretul sau aproape sa dublat in ultima saptamana, urcand pana la 300 USD. Cresterea puternica a preturilor a fost sustinuta de impingerea lui Elrond in Statele Unite. Incepand de joi, 9 septembrie, cetatenii americani pot cumpara EGLD prin card de credit direct din aplicatia Maiar a retelei.

Oracolxor

Pretul Oracolxor a crescut cu 6,38% in ultimele 7 zile. Pretul a scazut cu 71,39% in ultimele 24 de ore. Doar in ultima ora, pretul a scazut cu 0,21%. Pretul actual este de 0,00051 RON per XOR. Oracolxor este cu 99,45% sub maximul istoric de 0,092 lei. Oracolxor a fost mentionat in 39 din 1.748.752 de postari pe retelele sociale de pe Twitter si Reddit pe 01 iunie 2022. 34 de persoane unice vorbesc despre Oracolxor si este pe locul 1.202 in majoritatea mentiunilor si activitatii din postarile colectate.

Roncoin

Bitcoin Romania, primul si cel mai mare schimb de criptomonede de pe piata romaneasca, a lansat Roncoin (RONC), primul token care are o paritate 1:1 cu moneda Romaniei (RON), ceea ce inseamna ca este protejat impotriva volatilitatii preturilor. Bitcoin Romania, primul si cel mai mare schimb de criptomonede de pe piata romaneasca, a lansat Roncoin (RONC), primul token care are o paritate 1:1 cu moneda Romaniei (RON), ceea ce inseamna ca este protejat impotriva volatilitatii preturilor.

FutureCoin

FutureCoin este un proiect de criptomonede fondat de Filip Cristian, antreprenor de 19 ani, cu o echipa si o experienta incredibile. Proiectele FutureCoin includ Destiny Wallet si Destiny Swap, cripto si bursa de valori, unde spera sa ofere investitorilor posibilitatea de a cumpara actiuni folosind criptomoneda Futurecoin. FutureCoin este un proiect cripto romanesc care a primit 2 milioane de dolari investitii dintr-un fond mutual privat pentru proiectul lor.

Lista criptomonede

Ethereum

Ethereum este alegerea numarul unu a celor mai bune cripto-uri de investit in 2022. Majoritatea proiectelor de criptomonede analizate in acest articol sunt construite pe blockchain-ul Ethereum. Daca esti gata sa investesti in Ethereum pentru obiectivul final, Ether s-a dovedit a fi o investitie buna, in ciuda riscului potential. Are potentialul de a depasi orice alta investitie pe termen lung. Ethereum a cunoscut, de asemenea, o crestere masiva a pretului sau.

ApeCoin

Un alt cripto top de investit in 2022 este ApeCoin. Moneda de jocuri a fost lansata in 2022 de echipa din spatele Bored Ape Yacht Club. Este o platforma formata din 10.000 de jetoane nefungibile (NFT). Aceasta moneda ofera unele dintre cele mai bune altcoins de cumparat. ApeCoin este o criptomoneda ERC-20 cu functii de guvernare si utilitate. Pretul acestor cripto-uri de top era de aproximativ 6,40 USD cand a fost lansat pentru prima data la inceputul anului 2022. In cateva ore, preturile APE au fost tranzactionate la aproximativ 42 USD per token. La momentul scrierii, pretul monedei este cu aproximativ 55% sub aceasta cifra.

Bitcoin

Bitcoin este, in general, cripto alegerea de facto pentru a cumpara ca incepator. Te-ai intrebat daca poti cumpara Bitcoin in ciuda pretului sau ridicat? Daca abia incepi pentru prima data in spatiul cripto-activelor – Bitcoin ar putea fi cea mai subevaluata criptomoneda de cumparat astazi. Acest lucru se datoreaza faptului ca cripto-ul lider este mult mai putin volatil. La urma urmei, BTC este cel mai mare activ cripto in capitalizarea bursiera.

In ceea ce priveste pretul si evaluarea, Bitcoin a fost blocat intr-o perioada de consolare in primele luni ale anului 2022 – situat intre niveluri de preturi de aproximativ 27.000 USD – 34.000 USD. Acestea fiind spuse, conform previziunilor privind pretul Bitcoin, se asteapta ca BTC sa ajunga la peste 74.000 USD pana la sfarsitul anului 2022.

Solana

Solana este un proiect functional open-source care utilizeaza natura fara permisiune a tehnologiei blockchain pentru a oferi solutii de finantare descentralizata (DeFi). Desi ideea din spatele proiectului Solana a inceput in urma cu cinci ani, lansarea oficiala a Solana a fost in martie 2020. SOL este criptomoneda nativa care supravegheaza toate tranzactiile din Retea. Solana este unul dintre cele mai tari jetoane cripto care a crescut rapid in ultimul an. Pretul monedei a atins continuu noi maxime istorice, atragand atentia investitorilor din intreaga lume. Daca ai fi investit 100 USD in Solana cand a fost lansat in 2020, cand se tranzactiona la 0,78 USD, ai fi obtinut o rentabilitate de peste 410000%.

Terra

Una dintre primele 10 criptomonede de investit in 2022 a fost Terra (LUNA). Proiectul este celebru printre proiectele de top blockchain. Terra incearca sa alimenteze plati globale stabile la preturi. Este in primul rand un protocol blockchain conceput special pentru transferul de monede stabile, folosindu-le pentru a alimenta o serie de criptomonede si aplicatii financiare. Terra este considerat un protocol de moneda stabila de ultima generatie care mentine pretul pretului jetonului fixat la dolar american prin emitere variabila.

Minare criptomonede

Miningul Bitcoin este procesul de creare de noi bitcoin prin rezolvarea unor probleme de matematica extrem de complicate care verifica tranzactiile in moneda. Cand un bitcoin este extras cu succes, minerul primeste o cantitate predeterminata de bitcoin. Bitcoin este o criptomoneda care a castigat o mare popularitate datorita fluctuatiilor sale salbatice de pret si a valorii crescande de cand a fost creata pentru prima data in 2009. Pe masura ce preturile criptomonedelor si, in special, Bitcoin au crescut vertiginos in ultimii ani, este de inteles ca si interesul pentru minat a crescut. Dar pentru majoritatea oamenilor, perspectivele pentru minat Bitcoin nu sunt bune din cauza naturii sale complexe si a costurilor ridicate.

Hardware-ul necesar pentru computer este cunoscut ca circuite integrate specifice aplicatiei sau ASIC si poate costa pana la 10.000 USD. ASIC-urile consuma cantitati uriase de energie electrica, ceea ce a atras critici din partea grupurilor de mediu si limiteaza profitabilitatea minerilor.

Criptomonede de viitor

Pripon

Jetoanele Tether sunt cele mai adoptate monede stabile, fiind pionierul conceptului in spatiul token-ului digital. Un disruptor al sistemului financiar conventional si un pionierat in utilizarea digitala a monedelor traditionale, Tether Tokens sprijina si imputernicesc intreprinderile in crestere si inovatia in spatiul blockchain. Tether Tokens exista ca jetoane digitale construite pe mai multe blockchain-uri.

Stelar

Stellar este inca un alt proiect open-source, care ofera bazei de utilizatori abilitatea de a crea, trimite si tranzactiona toate formele de bani in format digital. Este un proiect ambitios, care sustine ca toate institutiile financiare ale lumii pot rula in retea. Tehnologia Blockchain mentine reteaua XLM sincronizata intre dispozitive.

Litecoin

Litecoin a fost creat in 2011, datorita unui fost inginer Google, Charles Lee. Litecoin, ca si Ethereum, este un hard furk de la Bitcoin. Una dintre putinele diferente dintre Litecoin este viteza tranzactiei, procesandu-l mai rapid decat Bitcoin. Daca blocurile Bitcoin sunt create la fiecare 10 minute, atunci in Litecoin se intampla la fiecare 2,5 minute. De aceea, Litecoin poate procesa mai multe tranzactii decat sistemul Bitcoin.

Shiba Inu

Expertii si analistii cripto cred ca monedele meme ar putea sa nu fie o optiune viabila pentru o investitie pe termen lung. Dar monedele meme si-au aratat potentialul in 2021, asa ca ar putea avea sens sa investesti in monede meme de top precum Shiba Inu. In 2021, SHIB a castigat o crestere exploziva a valorii de piata cu 481.000%. Ei bine, acesta poate fi considerat un inceput pentru o moneda controversata precum SHIB. Este una dintre cele mai bune criptomonede, altele decat Bitcoin, care are un viitor mai luminos.

Monero

Cunoscut initial ca BitMonero, Monero a fost lansat in 2014 ca o separare de Bytecoin care a fost lansat in 2012. Monero se mandreste cu faptul ca este sigur, privat si descentralizat. Spre deosebire de Bitcoin, unde tranzactiile pot fi urmarite pana la persoana in cauza, Monero foloseste criptografie avansata care ascunde identitatile partilor implicate. XMR este moneda cripto care ruleaza pe blockchain-ul Monero. Foloseste acelasi algoritm de dovada a lucrului ca Bitcoin.

Polkadot

Polkadot este o platforma open-source, blockchain si criptomoneda. Ofera interconectivitate si interoperabilitate intre blockchain-uri, permitand lanturilor independente sa faca schimb de mesaje in siguranta si sa efectueze tranzactii intre ele fara o terta parte de incredere.

Criptomonede de investit

Ripple

XRP este una dintre cele mai populare criptomonede din aceasta lista. XRP este un simbol util care ofera taxe de tranzactie scazute si tranzactii rapide. Ripple este mai mult decat un simplu schimb de valoare. Ajuta la eficientizarea tranzactiilor financiare transfrontaliere. Lucrand cu institutii financiare, Ripple reduce ratele de schimb valutar si asigura cursuri de schimb in timp real. Ripple, compania care a emis XRP, si-a stabilit reputatia de cel mai cautat partener din multe tari in crearea propriilor monede digitale. De asemenea, tehnologia Ripple este folosita de zeci de banci pentru a facilita tranzactiile de pe tot globul.

Tether

Spre deosebire de unii dintre rivalii sai criptomonede, Tether este un tip de ,,moneda stabila”. Monedele stabile incearca sa-si stabileasca valoarea de piata la o referinta externa. Pentru Tether, aceasta inseamna ca este sustinuta de monede ,,fiat” stabilite, cum ar fi lire sterline, dolari SUA sau euro si pastreaza ipotetic o valoare egala cu una dintre aceste denominatiuni. Valoarea lui Tether, spune teoria, ar trebui sa fie mai consistenta decat alte criptomonede. Tinde sa fie favorizat de investitorii care se feresc de volatilitatea extrema asociata cu alte monede.

Lucky Block

Lucky Block este alegerea noastra numarul unu cand vine vorba de noile altcoins, deoarece aceasta platforma cripto incearca sa revolutioneze industria loteriei. Gazduit pe Binance Smart Chain, Lucky Block foloseste tehnologia blockchain pentru a reinnoi loteriile traditionale prin imbunatatirea transparentei, reducerea timpilor de extragere si cresterea sanselor fiecarei persoane de a castiga.

Aave

Aave este considerata de numerosi analisti a fi cea mai buna noua criptomoneda de cumparat in spatiul DeFi, deoarece acest protocol permite utilizatorilor sa imprumute criptomonede cu usurinta. Prin utilizarea ,,pool-urilor de lichiditate”, care sunt operate prin contracte inteligente, Aave stabileste automat ratele dobanzilor si ratele garantiilor.

CRV

Curve este un schimb descentralizat (DEX) construit pe reteaua Ethereum si permite schimbul usor de stablecoin. Potrivit DeFi Pulse, Curve este al doilea cel mai mare proiect DeFi, cu o valoare de peste 14,4 miliarde de dolari. Prin utilizarea fondurilor de lichiditate, Curve permite oricui sa imprumute monede si sa genereze recompense mari in comparatie cu clasele traditionale de active.

Algorand

Un alt altcoin interesant de luat in considerare este Algorand. Algorand este o retea blockchain ,,Pure Proof of Stake” (PPoS) construita de Silvio Micali. Cu o functionalitate exceptionala de contract inteligent si sustinut de o echipa de dezvoltare cu experienta, Algorand ar putea fi unul dintre cele mai bune monede alternative in care sa investesti in 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here