Guest Post a devenit un element crucial pentru orice afacere de succes. Cu toate acestea, nu poti sa te astepti la rezultate semnificative daca nu cunosti cea mai eficienta modalitate de a o face. In acest articol, te ghidam prin 6 sfaturi de top pentru SEO care te vor ajuta sa urci in clasamentul SERP, precum si cele mai comune greseli de scriere de continut pe care ar trebui sa le eviti.

Guest Post: 6 sfaturi de top 

Pe masura ce Guest Post castiga popularitate, profesionistii incearca in mod constant sa tina pasul cu cele mai noi tehnici care ii vor ajuta sa ajunga in varful rezultatelor SERP. Multi cred ca un advertorial SEO se limiteaza la adaugarea de cuvinte cheie esentiale in continutul tau. Cu toate acestea, exista mai multe elemente in scrierea unui Guest Post axate pe SEO. Iata 6 sfaturi pentru a te ajuta sa optimizezi urmatorul tau articol pentru expunere maxima si clasari ridicate.

1. Incepe cu Cercetarea Cuvintelor Tale Cheie

Cuvintele cheie sunt esentiale pentru optimizarea paginii, atata timp cat folosesti pe cele potrivite! Vrei ca continutul tau sa fie proaspat si relevant pentru tendintele actuale, dar nu acelasi cu al tuturor celorlalti. Cand cuvintele tale cheie sunt suprautilizate, este mai dificil ca articolul tau sa apara in primele rezultate ale motorului de cautare. Prin urmare, inainte de a incepe sa scrii, cerceteaza ce cauta oamenii sau foloseste instrumente care te ajuta sa gasesti cuvinte cheie relevante pentru nisa ta. Apoi, adauga-ti perspectiva unica asupra subiectului si creeaza o postare captivanta.

2. Foloseste Antete

Antetele reprezinta carligul initial al postarii tale, atragand oamenii sa faca clic pe articolul tau atunci cand acesta apare in rezultatele cautarii lor. Dar in afara de exprimarea ideii principale a postarii tale, antetele sunt si instrumente excelente pentru Optimizarea Motoarelor de Cautare. Cuvintele cheie din antete determina motoarele de cautare sa clasifice articolul tau mai sus si chiar sa foloseasca parti din acesta pentru fragmente de functionalitati. In plus, impartirea corespunzatoare a textului tau cu antete de tip H2 si H3 creste lizibilitatea continutului tau.

3. Raspandeste Cuvintele Cheie In Intreaga Ta Postare

Dupa cum am mentionat mai sus, incorporarea cuvintelor cheie in antetele tale este benefica pentru articolul tau. Dar folosirea cuvintelor cheie pe tot parcursul articolului tau este un sfat de top pentru SEO pe care ar trebui sa-l tii intotdeauna minte. Densitatea cuvintelor cheie este importanta, ceea ce inseamna ca ar trebui sa le adaugi in antete, subantete, in paragraful introductiv, in textul ancora si in concluzie. Cu toate acestea, fii atent la plasarea lor. Utilizarea excesiva a cuvintelor cheie ii indeparteaza pe cititori si dauneaza SEO-ului tau pe termen lung. Incorporeaza-le strategic astfel incat sa se amestece natural in continutul tau.

4. Foloseste Linkuri Interne si Externe

Construirea de linkuri este o practica obisnuita in blogging, deoarece imbunatateste clasarile si confera continutului tau mai multa autoritate. Cu toate acestea, lucrurile functioneaza putin diferit in Guest Post. Majoritatea site-urilor nu permit linkuri externe, mai ales daca au caracter promitator. Prin urmare, daca ti se permite sa adaugi un link extern catre propria ta platforma, asigura-te ca acesta este informativ. Poti de asemenea sa folosesti linkuri interne, linkuind catre articolele tale pe care le-ai publicat anterior, crescand astfel vizibilitatea lor si stabilindu-ti expertiza.

5. Optimizeaza-ti Descrierea Meta

Daca nu ai acordat atentie descrierii meta a postarii tale , este timpul sa schimbi asta. Descrierea meta este ceea ce oamenii vad atunci cand articolul tau apare in rezultatele cautarii lor. Prin urmare, pentru ca continutul tau sa fie prietenos cu SEO-ul, trebuie sa incepi sa-l optimizezi. Mai exact, ar trebui sa includa cuvintele tale cheie principale si sa rezume pe scurt articolul tau. In acest fel, motoarele de cautare il vor clasifica mai sus atunci cand cineva cauta un cuvant cheie relevant.

6. Creeaza Continut Usor de Citit pentru Citiitori

Sfaturile de mai sus sunt esentiale pentru ca articolul tau sa iasa in evidenta in valul de informatii. Dar chiar daca un algoritm determina clasamentul tau, trebuie sa-ti amintesti ca calitatea conteaza in continuare. Prin urmare, ofera cititorilor tai continut valoros, organizat in paragrafe mici cu antete. Foloseste propozitii scurte, puncte de marca sau chiar infografice, atunci cand este cazul. Cand cititorii gasesc postari usor de inteles care prezinta idei ingenioase, interactioneaza mai mult cu ele. Aceasta implicare se traduce intr-o vizibilitate mai mare si un clasament mai inalt in rezultatele SERP pentru a genera venituri provenite organic.

Greseli Comune de Scriere de Continut pe Care Ar Trebui sa le Eviti

In prezent, scrierea de continut a devenit o unealta valoroasa pentru cresterea companiilor de succes. Dar exista mai mult in spatele ei decat sa asamblezi cateva idei bune folosind o gramatica corecta. Chiar si scriitorii experimentati uneori fac greseli, fie intentionat, fie neintentionat, care afecteaza negativ vizibilitatea postarilor lor. Sa aruncam o privire asupra unor astfel de greseli si modul in care ii indeparteaza pe cititori. Recunosti vreo dintre ele in scrierile tale?

1. Nerespectarea unei Cercetari Riguroase

Indiferent cat de experimentat si bine informat esti in subiectul tau de alegere, tot trebuie sa-ti faci datoria. Opiniile tale pot fi insightful si originale, dar cititorii sunt mai impresionati de date si dovezi care sustin argumentele tale. Cercetarea se refera si la gasirea cuvintelor cheie cele mai relevante pentru subiectul tau. Acesta este, fara indoiala, un sfat de top pentru a-ti creste clasarile in SEO si a atrage mai mult trafic catre postarea ta.

2. Neintelegerea Audientei Tale

Sa stii pentru cine scrii este crucial in scrierea de continut. Publicul tau determina subiectele pe care le atingi, stilul tau de scriere, scopul continutului tau etc. Scrierea fara a avea in minte o persoana tipica de cititor duce la continut dezorganizat care nu reuseste sa se conecteze cu cititorii si sa transmita mesajul. Deci, inainte de a incepe sa scrii, ia-ti timpul sa identifici publicul tau tinta si sa recunosti principalele lor interese si preocupari.

3. Neutilizarea Scrierii Atractive

Exista mult continut online, posibil chiar pe acelasi subiect ca al tau. Este stilul tau de scriere cel care va atrage cititorii si le va captiva atentia pana la sfarsit. Scrierea atractiva poate lua multe forme, precum crearea unui titlu atractiv, prezentarea scopului principal al articolului in primul paragraf sau minimizarea folosirii vocii pasive. In orice caz, tine minte ca trebuie sa pastrezi cititorii angajati suficient timp pentru a recunoaste ca continutul tau merita.

4. Utilizarea Prea Multor Termeni Tehnici

Chiar si scriitorii de continut experimentati cad uneori in aceasta greseala. Sunt prea absorbiti de profunzimea cunostintelor lor si presupun ca cititorii sunt la acelasi nivel. Folosirea prea multor termeni tehnici poate complica un text si ii poate aliena pe cititori. Pe partea opusa a spectrului, unii scriitori incearca sa creeze o atmosfera prietenoasa si relaxata folosind limbaj colocvial. Cu toate acestea, acest lucru ii face sa sune neprofesional si indeparteaza de la scopul continutului lor.

5. Neoptimizarea pentru SEO

Optimizarea pentru Motoarele de Cautare este arta de a-ti face continutul sa apara cat mai sus posibil in Paginile de Rezultate ale Motoarelor de Cautare. Adesea, poate fi destul de complicata, motiv pentru care multi scriitori de continut o omit in intregime. Dar nu ai nevoie de o lista exhaustiva de sfaturi SEO pentru a-ti imbunatati clasarile. Alegerea cuvintelor cheie potrivite si plasarea lor strategica in textul tau este un mod excelent de a incepe. Apoi, poti formata continutul folosind antete, subantete, puncte de marca etc. si vei vedea cum vizibilitatea articolului tau incepe sa creasca.

Scrierea de continut poate fi extrem de satisfacatoare pentru afacerea ta atunci cand este facuta corect. Daca nu ai obtinut inca rezultate, acest articol poate fi primul tau pas in directia potrivita. Cu sfaturile noastre de top pentru SEO, poti atrage atentia motoarelor de cautare asupra articolelor tale si sa le clasifici mai sus in rezultatele SERP. In cele din urma, daca recunosti si lucrezi la greselile comune pe care le fac scriitorii de continut, poti ridica calitatea muncii tale si atrage mai multi cititori.