Doresti sa afli care sunt cele mai bine platite cariere si salariul mediu al acestora? Daca vrei sa castigi mai multi bani sau abia ai inceput sa lucrezi, atunci acest articol este pentru tine! Am enumerat unele dintre cele mai bine platite cariere/locuri de munca din lume pentru a te ajuta sa identifici care cariere platesc cel mai mult.

S-ar putea sa fii socat de unele dintre ele, deoarece multe profesii nu sunt intotdeauna asociate cu un potential ridicat de castig. Alegerea unei cariere poate fi foarte descurajanta pentru orice aspirant. Exista atat de multe optiuni de cariera disponibile in aceste zile, unele enumerate sub cuvantul cheie cele mai bine platite locuri de munca din lume si putine altele care garanteaza traiectorii de crestere vertiginoasa. Toate aceste considerente pot decide sa aleaga o traiectorie de cariera foarte provocatoare pentru studenti si chiar profesionisti. Citeste mai jos si afla care sunt cele mai platite profesii din lume.

Top 10 cele mai platite profesii din lume

Neurochirurg

Neurochirurgia este una dintre cele mai solicitante profesii medicale si necesita o cantitate extinsa de pregatire si educatie. De exemplu, pentru a castiga bani mari, va trebui sa finalizezi cei opt ani obisnuiti de pregatire doctorala, un stagiu de un an in chirurgie generala si aproximativ cinci pana la sapte ani intr-un program de neurochirurgie. Apoi, daca doresti sa faci un pas mai departe, poti finaliza o bursa pentru a te specializa intr-un anumit domeniu. Pe langa toate acestea, va trebui sa gasesti timp sa fii la curent cu toate cele mai recente progrese in neurostiinta si sa participi regulat la intalniri, seminarii si conferinte.

Anestezist

Anestezistii sunt medici care sunt responsabili cu administrarea anestezicelor inainte, in timpul sau dupa interventia chirurgicala. Ei au, de asemenea, o serie de alte responsabilitati, inclusiv, tratarea situatiilor de urgenta, oferirea de sfaturi privind gestionarea durerii si efectuarea de evaluari in unitatile de ingrijire critica. Daca a deveni medic anestezist suna ca ceva ce ai vrea sa faci ca o cariera, atunci, dupa ce ai devenit medic, va trebui sa finalizezi un alt program de rezidentiat in anestezie de 4 ani. Este posibil sa ai nevoie si de o examinare suplimentara de la Consiliul American de Anestezie (ABA).

Chirurg

Chirurgii sunt una dintre cele mai bine platite cariere din lume de urmat. De asemenea, este foarte usor sa-si justifice salariul mediu anual, deoarece de fapt salveaza vieti si imbunatatesc bunastarea generala a oamenilor. Pentru a deveni chirurg, in functie de specialitatea pe care o alegi, este nevoie de cativa ani de studiu suplimentar dupa ce ai devenit medic calificat. Va trebui sa alegi o zona de interes in care sa te specializezi si apoi sa faci munca necesara pentru a putea practica ca chirurg profesionist. Cu cat ai mai multa experienta si cu cat aria ta de specialitate este mai rara, cu atat poti castiga mai multi bani.

Psihiatru

Urmatoarea cariera cea mai bine platita din lume este cea de psihiatru. Psihiatrii diagnosticheaza si trateaza tulburarile mintii. Sunt platiti sa asculte problemele pacientilor si sa determine cauza principala a problemelor lor. Este, evident, mult mai detaliat si mai sistematic decat atat, dar acesta este lung si scurt. Daca acest lucru te intereseaza, atunci va trebui sa-ti finalizezi pregatirea medicala si apoi sa te specializezi in Psihiatrie.

CEO

Pentru a fi angajat ca Chief Operating Officer (CEO) de catre o companie, va trebui sa fi castigat multa experienta in partea manageriala a conducerii unei afaceri si calitati de conducere. Esti responsabil pentru conducerea si directionarea companiei catre atingerea obiectivelor dorite, precum si determinarea strategiilor si aderarea la politicile, regulile si reglementarile companiei si guvernamentale. Adesea, este nevoie de multi ani de experienta de lucru relevanta si un istoric dovedit de succes inainte ca o persoana sa fie considerata pregatita sa devina CEO.

Pilot si copilot al companiei aeriene

Daca iti este frica de a zbura, atunci cu siguranta nu te gandesti sa urmezi o cariera de pilot. Cu toate acestea, daca iti place sa zbori sau doar crezi ca este destul de tare, atunci a deveni pilot de avion ar putea fi un inceput bun pentru tine. Este una dintre cele mai bine platite cariere din lume si vine cu o multime de avantaje. Acestea fiind spuse, pentru a castiga bani mari si a obtine toate avantajele, va trebui sa treci prin antrenamente viguroase si examinari fizice, precum si sa tii continuu pasul cu noile teste si controale.

Manager IT

Responsabili pentru protejarea si securizarea infrastructurii si retelelor IT ale unei companii, impotriva unor lucruri precum malware si hackeri, managerii IT au, de obicei, o intelegere larga a informaticii, precum si o specialitate speciala. In rolurile lor de zi cu zi, ei vor supraveghea, de asemenea, orice upgrade de software sau hardware, precum si vor depana orice probleme tehnice. Managerii IT sunt platiti bine pentru ca sunt foarte solicitati la momentul scrierii acestui articol. Tehnologia se misca atat de repede si actualizarile sunt constante, incat companiile au nevoie de profesionisti cu inalta calificare pentru a gestiona aceste procese si pentru a se asigura ca totul merge conform planului cu o problema.

Manager de marketing

Aceste persoane sunt responsabile pentru planificarea, executarea si livrarea politicilor si planurilor de marketing ale companiilor. Acest lucru poate avea toate formele si dimensiunile, dar, in general, se vor concentra mai mult pe partea strategica a lucrurilor, in loc de implementare. Pe langa un salariu anual frumos si un pachet de beneficii, buni manageri de marketing pot primi si comisioane si bonusuri in functie de obiectivele de vanzari sau de venituri. Cu toate acestea, 145.620 USD este o medie, asa ca, in functie de experienta si de rezultatele anterioare, acest numar poate varia considerabil pana cand iti dovedesti valoarea.

Avocat

Prima cariera cea mai bine platita din lume este ceva cu care sunt sigur ca majoritatea oamenilor sunt familiarizati: avocatii. Pentru a castiga bani in aceasta profesie, trebuie sa studiezi un numar de ani, sa treci mai multe examene si, bineinteles, sa treci bara! Va trebui sa reprezinti clientii, sa intocmesti documente juridice si sa petreci mult timp consiliandu-ti clientii cu privire la tranzactii sau strategii juridice. Se stie ca aceasta profesie include o multime de ore lungi si ore suplimentare, cu toate acestea, recompensele pentru toata munca grea se pot plati destul de bine, sub forma unui salariu confortabil, optiuni pe actiuni si bonusuri.

Stomatologi

Dentistii care sunt specializati in alte domenii de practica sunt, de asemenea, compensati destul de bine. Printre practicienii inclusi in aceasta categorie se numara endodontistii, care efectueaza canale radiculare si alte proceduri care se ocupa cu interiorul dintelui, si parodontistii, care trateaza gingiile si oasele din jurul dintilor. Majoritatea programelor stomatologice necesita o diploma de licenta cu cursuri in biologie si chimie. Ca si alti profesionisti din domeniul stomatologic, specialistii trebuie sa sustina testul de admitere la stomatologie pentru a fi acceptati intr-un program stomatologic acreditat.

Profesii de viitor

Dezvoltatori de software

Sunt si vor fi inca pentru mult timp profesionisti apreciati pe piata. Ei fac parte din grupul care creeaza noi sisteme pentru automatizarea proceselor. Fara dezvoltatori, aceasta era tehnologica nu ar fi in plina desfasurare astazi. Ei analizeaza, inteleg, executa si efectueaza intretinere pentru platforme si scriu codul care construieste afaceri si servicii.

Creatori

Acesti profesionisti sunt deja populari si vor ramane asa in urmatorii cativa ani. Acestia sunt oamenii care creeaza continut online – acestia sunt cunoscuti si ca influenceri digitali. Un creator este un expert cand vine vorba de retelele sociale, in special de Instagram. Succesul acestor profesionisti poate fi explicat prin faptul ca oamenii de astazi isi doresc sa se conecteze mai mult cu oameni reali, nu cu marci. Cu toate acestea, marcile stiu deja acest lucru si exploreaza din ce in ce mai mult parteneriate cu influenti online. Un concert destul de dulce, nu?

Coaching

Un coach este un profesionist care ii ajuta pe alti oameni sa avanseze in diferite domenii ale vietii lor, dar mai ales in cariera lor profesionala. Exista antrenori in tot felul de domenii, precum finante, romantism, inteligenta emotionala, slabire, spiritualitate etc. Pentru cei care doresc sa devina antrenor, exista cursuri pentru aceasta profesie specifica, tehnici de predare si instrumente pentru a ajuta viitorii clienti.

Inginer de mediu

Mediul a suferit schimbari drastice, iar aceasta profesie va fi esentiala printre locurile de munca ale viitorului. Responsabilitatea principala a acestui profesionist este sa lucreze cu tehnologia si mediul. Necesitatea de a crea noi sisteme de management de mediu si solutii pentru a ajuta planeta este incontestabila.

Genetician

Aceasta este deja o profesie actuala care va castiga mai mult spatiu in urmatorii ani. Printre numeroasele sarcini ale unui genetician, se numara posibilitatea de a identifica bolile pe care o persoana le-ar putea dezvolta in viitor si de a actiona asupra lor chiar inainte de aparitia simptomelor.

Specialist e-commerce

Comertul electronic este deja un model de afaceri foarte comun in viata oamenilor. Cu toate acestea, avand in vedere atat de multe magazine virtuale care concureaza online, iesirea in evidenta va fi necesara pentru a atrage clienti.

Manager financiar

Acest profesionist este si va fi de multi ani indispensabil pentru ca intreprinderile mici si mari sa isi poata gestiona banii si sa-si tina finantele la negru. Oricat de mult exista inteligenta virtuala care poate face matematica mai bine decat oamenii, aceasta pozitie vine si cu responsabilitatea de a lua decizii pe care computerele nu sunt inca capabile sa ia.

Social Media Analyst

Profesionistii in retelele sociale planifica, creeaza si analizeaza postari de profil pe retelele sociale. Asadar, la fel ca managerii de trafic platiti, aceasta profesie este in crestere, iar odata cu aparitia unor noi tipuri de retele sociale, tot mai multe companii se vor baza pe acesti profesionisti.

Profesii bine platite

Scriitor tehnic

Scriitorii tehnici sunt specializati in scrierea de copii tehnice, o categorie care include manuale de instructiuni, articole de jurnal si alte documente care exploreaza probleme tehnice complexe. In timp ce o pregatire educationala in computere, tehnologie sau inginerie este adesea utila, nu este neaparat necesara o diploma; daca poti scrie despre probleme tehnice cu autoritate si claritate, poti fi un scriitor tehnic.

Economist

Economistii efectueaza cercetari, colecteaza si analizeaza date si exploreaza probleme legate de economie si politica economica. Ei pot fi angajati independent sau pot lucra pentru guvern sau pentru o universitate si, datorita experientei lor, multi economisti scriu si carti, lucrari si articole despre economie. Majoritatea economistilor au o diploma avansata (un master sau, de obicei, un doctorat), dar unele posturi de nivel de intrare sunt disponibile cu o diploma de licenta.

Inginer chimist

Inginerii chimisti aplica o varietate de stiinte – inclusiv chimia, biologia si fizica – pentru a rezolva probleme legate de producerea si utilizarea unei varietati de produse, inclusiv alimente, medicamente, energie si substante chimice. Inginerii chimisti pot lucra intr-un laborator, birou sau cadru de productie (sau isi pot imparti timpul intre acestea). Candidatii au nevoie de cel putin o diploma de licenta in inginerie chimica pentru a incepe in domeniu – si pentru ca angajatorii doresc ingineri chimici cu experienta, este deosebit de important sa obtina un stagiu sau experienta in cooperare.

Audiolog

Audiologii sunt specializati in ureche, lucrand cu persoane care au probleme de auz si echilibru si/sau efectuand cercetari aferente. Ei lucreaza frecvent in medii de sanatate sau scoli. Pe langa finalizarea unui program de licenta, audiologii finalizeaza o diploma de doctorat si au nevoie de o licenta pentru a practica (cerintele variaza in functie de stat).

Optometrist

Optometristii sunt medici specializati in toate aspectele legate de ochi, inclusiv in diagnosticarea si tratarea problemelor vizuale, bolilor si ranilor. Pe langa o diploma de licenta, optometristii trebuie sa finalizeze un program de doctor in optometrie (OD) de patru ani si sa obtina licenta in statul in care doresc sa practice inainte de a putea incepe sa trateze pacientii.

Politolog

Oamenii de stiinta politica cerceteaza sistemele si tendintele politice, problemele, alegerile si guvernele. Pe langa efectuarea de cercetari, oamenii de stiinta politica pot lucra si ca analisti politici pentru guvern, grupuri politice independente sau think tank-uri. Ei ar putea preda si stiinte politice la nivel universitar. Oamenii de stiinta politica detin de obicei un doctorat in stiinte politice sau administratie publica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here